utorak, 13. rujna 2016.

Jednostavni slani štapići sa sirom

Pozdrav! Danas vam donosim kao što i sam naslov kaže jednostavan recept za slane štapiće sa sirom. Ovi štapići su vrlo ukusni za grickanje uz neki filmić ili seriju. A kako se prave pročitajte u nastavku.

Za ove štapiće potrebno vam je:
250 g brašna (mekog ili oštrog, odaberite po ukusu, ja sam koristila meko)
250 g margarina
250 g svježeg sira
1 prašak za pecivo (njega sam zaboravila napisati dolje pod sastojke, oprostite)
žličica soli
jaje
sezam


Prvo što radimo je da u posudu u kojoj ćemo mijesiti tijesto dodajemo margarin, svježi sir i žličicu soli. Potrebno je margarin ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi neko vrijeme i zatim ga izrežemo na kockice kako bi ga mogli lakše umijesiti. Sol možete dodati i po svom ukusu, ja sam nakon pečenja i isprobavanja štapića shvatila da sam mogla dodati još soli, iako kada sam isprobala sir bilo je dovoljno slano. Ipak sam ja ovo radila prvi put, pa je još dobro i ispalo.



To mijesimo toliko dugo dok se iz tijesta ne izgube grudice, a nakon toga u njega sipamo brašno u koje smo dodali prašak za pecivo i ponovno mijesimo sve dok nam se tijesto ne prestane lijepiti. Moje tijesto se dosta lijepilo pa sam ja postepeno dodavala još brašna. Kada ste sigurni da se tijesto više ne lijepi izvadite ga iz posude i prerežite na dva dijela i napravite loptice. Zatim te loptice stavite u vrećice za hladnjak i ostavite u frižideru da odostoji 1-2 sata kako bi kasnije tijesto lakše razvukli. Ako imate dovoljno veliku vrećicu ne morate rezati tijesto već ga odmah upakirajte.



Nakon što smo izvadili tijesto iz frižidera razvučemo ga u veličini A4 formata na debljinu prsta.


Zatim nožem režemo trakice široke 1-2 cm. Ustvari možete trakice rezati na širinu koja god vama odgovara, ja sam rezala i šire i uže. A možete izrezati oblike koje želite, nema pravila.

 


Štapiće zatim premažemo jajetom i pospemo sezamom (ili nečime po želji). Pečemo ih na 200 ° dok ne porumene ili 15-20 minuta.



 
I ovako izgledaju štapići nakon pečenja.


Nema komentara:

Objavi komentar